Interactief beleid

Burgerparticipatie, de basis van goed beleid!

U herkent dit vast wel... De burger wil steeds meer betrokken worden bij alles wat er in zijn of haar leefomgeving gebeurt. In een vroeg stadium, op een actieve manier en zeer zeker niet alleen informatief.

U weet dat en probeert waar mogelijk daar rekening mee te houden....

Toch loopt U er steeds tegenaan dat als U een bijeenkomst organiseert daar maar weinig weinig burgers op af komen. De burgers die dan wel komen hebben vaak een direct persoonlijk belang of zijn van nature erg betrokken. En dan hebben we het er nog niet eens over dat die bijeenkomsten vaak ontaarden in lastige- en onderwerpvreemde discussies zonder zicht op bevredigend resultaat (u weet nog niet wat de algemene behoefte is).

Hoe komt dat volgens ons ?

Vaak is de interactie en de sfeer van deze bijeenkomsten onvoldoende wederkerig! Een burgerbijeenkomsten wordt vaak als saai beschouwd en is in het algemeen gesteld alleen interessant voor een kleine groep specifieke (van nature betrokken) burgers. Er wordt (te) veel informatie verstrekt (gezonden) en te weinig écht geluisterd en opgehaald. Uiteindelijk wilt u weten waaraan de burger behoefte heeft om op basis daarvan beleid te ontwikkelen die wordt (h)erkend door burgers.

Hoe maak ik die bijeenkomsten dan wel leuk en effectief ?

Niet “het doel en de boodschap” zijn leidend maar het beleidsinstrument dat wij daarvoor inzetten!

Quizzen is enorm in opkomst en heel populair bij alle lagen van de bevolking. Een  laagdrempelige quiz is niet alleen erg leuk maar is ook zeer toegankelijk voor iedereen! De participatiequiz die wij in samenwerking van de Nederlandse marktleider Quizzzit hebben ontwikkeld is interactief, heeft entertainment en een grote diversiteit aan vragen en spelvormen. In deze speciale quizvorm is een mix ingebouwd van entertainment, kennis- en muziekvragen, veel spanning en plezier en voor u op maat gemaakte onderzoeksvragen gericht op een behoefteanalyse voor de evaluatie en of de ontwikkeling van uw beleid. Leuk omkleed, luchtig zonder dat het thema of de inspraak centraal staat tijdens deze avond.

Zo borgen wij dat de burger komt en dat deze mensen niet naar een discussieavond komen  maar een uitje hebben! Burgers voelen zich zo op een leuke manier betrokken waardoor diezelfde burger als bijna vanzelf een stuk dichter bij komt te staan.

Maatwerk
Spreekt deze vorm u aan? Laat het ons weten en wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek. Wij bieden niet alleen de quiz aan maar denken mee aan een totaalconcept waarin u zelf kunt bepalen hoe u wilt worden ondersteund in het interactieve beleidsproces (van onderzoek tot en met de evaluatie).